درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-10-02  |  2024-12-22  |  بروز شده در: 1403/10/02 - 02:36:5 FA | AR | PS | EN
محدود بودن کمک‌های جهانی به افغانستان            با اجرای پروژه های بزرگ، افغانستان به خودکفایی میرسد            اوکراین با کمبود شدید نیرو رو بروست            بارسلونا در بازی بزرگ با اتلتیکومادرید شکست خورد             ادعای طالبان مبنی بر پیوستن اتباع تاجکستان به داعش            بدون تحصیل دختران، افغانستان به توسعه و شکوفایی نخواهد رسید            حقوق بشر در تعامل با طالبان اولویت داده شود            بازگشت نزدیک به ۷۶۰ هزار پناهجوی افغان از پاکستان             حکومت طالبان حقوق متقاعدین را پرداخت می‌کند            سرمایه گذاری بالای معادن طلای افغانستان            شمار شهدای نوار غزه به ۴۵ هزار و ۲۰۶ تن رسید            تلاش ها برای بهره‌برداری از پروژه تاپی             بازی خطرناک اردوغان در سوریه و آینده تاریک خاورمیانه            خلیلزاد: زمان تغییر در پاکستان فرا رسیده است             امریکا در مسائل داخلی افغانستان دخالت نکند            






تاریخ نشر: 1394/10/26 - 04:22:4
تعداد بازدید: 1126
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

مغالطات اردوغان تمامی ندارد
مغالطات اردوغان تمامی ندارد

حسین یاری
 این روزها تحلیلهای زیادی در خصوص واقعه تروریستی در استانبول مطرح میشود. با این حال اردوغان درصدد است از این واقعه در جهت نیل به اهداف منطقه‌ای  و خطرناک خود بهره گیرد. به عبارت بهتر، اظهارات اردوغان در خصوص این حادثه نشان داده است که وی نسبت به حادثه سلطان احمد نگاهی ابزاری دارد. 
این نگاه ابزاری خود را در تک تک جملات و اظهارات اردوغان پس از وقوع این حادثه منعکس ساخته است. وقوع حادثه تروریستی و انتحاری اخیر در مقابل مسجد سلطان احمد در شهر استانبول بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های ترکیه و منطقه داشته است. صورت ماجرا از این قرار بود که یک عامل انتحاری خود را در مرکز منطقه سلطان احمد استانبول منفجر کرد که منجر به کشته و زخمی شدن 30 نفر گردید. بیشتر کشته شدگان این حادثه توریستهای آلمانی بودند. 
سخنگوی وزارت خارجه آلمان اعلام کرد که در جریان بمب‌گذاری انتحاری در شهر استانبول ترکیه 10 شهروند این کشور جان خود را از دست داده‌اند.
مروری بر سخنرانی اخیر اردوغان در خصوص ماجرای مسجد سلطان احمد میتواند خود گویای این موضوع باشد که وی اساسا قصد ندارد با پدیده‌هایی که متعاقب سیاستهای ماجراجویانه وی در منطقه رخ میدهد برخوردی واقع بینانه داشته باشد. اردوغان خود نیز به خوبی 
می داند که اصلی ترین راه جلوگیری از تشدید این پدیده‌ها 
تغییر سیاستهای ترکیه در منطقه است. حمایتهای ترکیه از گروههای تکفیری مانند داعش و النصره موضوعی نیست که بتوان به سادگی از کنار آن گذشت.پس از وقوع حادثه تروریستی استانبول،رئیس جمهور ترکیه در سخنرانی شتابزده خود در جمع سفرای این کشور اعلام کرده است که عامل انفجار فردی سوری بوده است. وی سپس روسیه و ایران را نسبت به دخالت در سوریه و فراتر از آن کشورمان را نسبت به راه اندازی جنگهای طایفه‌ای و فرقه‌ای در منطقه متهم کرد تا بر همگان اثبات شود که حتی اردوغان نسبت به وقوع یک حادثه تروریستی در کشور خود نیز نگاهی ابزاری دارد. 
در چنین وضعیتی تشریح صورت مسئله در ترکیه کار چندان سختی نیست! اردوغان که خود از اصلی ترین حامیان گروههای تکفیری از جمله داعش و النصره محسوب میشود در ادعایی که ذره‌ای با عملکرد وی همخوانی ندارد مدعی شده است از دید وی میان تروریسم تفاوتی وجود ندارد و وی نسبت به مقابله با داعش متعهد است! این اظهارات اردوغان در حالی صورت میگیرد که عملکرد واقعی وی چنین چیزی را نشان نمی دهد! حمایت آنکارا و ریاض از گروههای تکفیری یکی از اصلی ترین عوامل فرسایشی و طولانی شدن نبرد در منطقه محسوب میشود.  در جریان سفر اخیر اردوغان به  عربستان و دیدار وی با ملک سلمان دیگر حامی اصلی گروههای تکفیری و داعش، طرفین بر حمایت کامل از جریانها و گروههای تروریستی و تکفیری در منطقه تاکید کرده اند. موضوعی که نشان از استراتژِی و رویکرد خطرناک طرفین در منطقه دارد. 
نکته مهم‌تر اینکه اردوغان در نخستین و مهم ترین 
موضع گیری خود به جای تاکید بر اصل موضوع و داعشی بودن فردی که این اقدام را صورت داده است، بر روی سوری بودن وی تاکید کرده است. این در حالی است که مشخص شد فردی که عملیات را صورت داده است متولد عربستان سعودی بوده است. بنابراین  نخستین مغالطه اردوغان، به تاکید وی بر ملیت فرد تروریستی باز میگردد که عملیات انتحاری را در مقابل مسجد سلطان احمد صورت داده است. او به جای آنکه بر "داعشی" بودن فرد و یا "تروریست" بودن آن تاکید کند، بر روی سوری بودن آن تاکید کرده است. اردوغان همچنان سعی دارد با تروریستهای داعش نهایت مدارای ممکن را صورت دهد. در جریان بمب گذاری‌های سال 2015 میلادی در "سوروچ" و "آنکارا" نیز علی رغم اینکه کردها قربانی ماجرا بودند،در نهایت معادله به گونه ای 
پیش رفت که اردوغان عملیات نظامی خود را علیه
پ ک ک آغاز کرد. 
اما موضع گیری اردوغان در خصوص تحولات منطقه به این نقطه ختم نمی شود. در نخستین موضع گیری اردوغان پس از وقوع انفجار اخیر در سلطان احمد، وی گریزی نیز به اعدام شخ بار النمر زده و از این اقدام جنایتکارانه حمایت کرد. موضوعی که نشان دهنده بازی هماهنگ رئیس جمهور ترکیه و پادشاه عربستان سعودی در منطقه و مهر تاییدی بر ارتباط سفر اردوغان با شهادت رهبر شیعیان عربستان سعودی است. بدیهی است که اردوغان نیز به مانند ملک سلمان باید در این خصوص به افکار عمومی جهان اسلام پاسخگو باشد. 
نکته نهایی در این خصوص، به ناتوانی اردوغان در ایجاد امنیت در ترکیه باز میگردد. وقوع دو انفجار تروریستی در آنکارا و استانبول در طی ماههای اخیر نشان میدهد که اردوغان توانایی برقراری امنیت در کشورش را ندارد. اتفاقا این موضوع از سوی کمال قلیچدار اوغلو رهبر حزب جمهوریخواه خلق و دیگر مخالفان اردوغان مورد توجه و تاکید قرار گرفته است. به نظر میرسد سیاستهای مداخله جویانه اردوغان در سوریه و منطقه و حمایتهای وی از گروههای تکفیری برای وی و امنیت کشورش نتیجه‌ای عکس داشته است.

 

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/4750






*
*

*



نیز بخوانید

بازی خطرناک اردوغان در سوریه و آینده تاریک خاورمیانه


سابقه واشنگتن در تعامل با تروریزم


اتحادیه اروپا؛ مانع جدید در روند صلح ارمنستان با آذربایجان؟


داعش در افغانستان جسورتر شده است


جایگاه ایران در آبنده سوریه چیست؟


ترور خلیل‌‌الرحمان حقانی؛ چند ابهام و یک اتهام


سقوط اسد، خاورمیانه به کام افراطگرایی


آیا ایران فرماندهان و نیروهایش را از سوریه خارج می‌کند؟


افزایش تقویت روابط با حکومت طالبان از سوی چین


آیا زمان برقراری آتش بس در غزه فرا رسیده است؟


ترس بزرگ پاکستان از شبکه حقانی


بازی پاکستان با کارت مهاجران علیه طالبان


بعد از آتش بس در لبنان؛ پیروز جنگ کیست؟


آیا حکومت طالبان به رسمیت شناخته می شود؟


هدف ایران از آمادگی های نظامی چیست؛ عملیات یا تبلیغات؟


کوتاهی دولت پاکستان در جلوگیری از کشتار شیعیان


کودتای خاموش بایدن علیه ترامپ


دورنمای ائتلاف چین و پاکستان علیه تروریزم فعال در افغانستان


خطر برهم خوردن رفاقت ترامپ با نتانیاهو


بازی امریکا و چین در زمین افغانستان


علت تعلل ایران در انجام عملیات وعده صادق 3 چیست؟


چهره های ضد ایران و طالبان در کابینه ترامپ


علت کشیده شدن ترامپ به سوی افغانستان چیست؟


بازی با کارت هند از دولت غنی تا حکومت طالبان


دولت جدید ترامپ و افغانستان؛ تقابل یا تعامل با طالبان؟





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

تعیین یک تا سه سال زندان؛ برای قاچاقچیان انسان

محدود بودن کمک‌های جهانی به افغانستان

با اجرای پروژه های بزرگ، افغانستان به خودکفایی میرسد

اوکراین با کمبود شدید نیرو رو بروست

بارسلونا در بازی بزرگ با اتلتیکومادرید شکست خورد

ادعای طالبان مبنی بر پیوستن اتباع تاجکستان به داعش

بدون تحصیل دختران، افغانستان به توسعه و شکوفایی نخواهد رسید

حقوق بشر در تعامل با طالبان اولویت داده شود

بازگشت نزدیک به ۷۶۰ هزار پناهجوی افغان از پاکستان

حکومت طالبان حقوق متقاعدین را پرداخت می‌کند

سرمایه گذاری بالای معادن طلای افغانستان

شمار شهدای نوار غزه به ۴۵ هزار و ۲۰۶ تن رسید

تلاش ها برای بهره‌برداری از پروژه تاپی

بازی خطرناک اردوغان در سوریه و آینده تاریک خاورمیانه

خلیلزاد: زمان تغییر در پاکستان فرا رسیده است

امریکا در مسائل داخلی افغانستان دخالت نکند

امریکا: ایران نقشی در سوریه نخواهد داشت

تقابل با اتلتیکومادرید فاینل نیست

آمادگی ناتو برای جنگ علیه روسیه

امریکا برنامه‌ی موشکی پاکستان را برای خود تهدید می داند

داعش در افغانستان بی ریشه و منفور است

دولت سوریه تحت کنترول ایران و روسیه نبود

حضور تحریک طالبان پاکستانی در افغانستان یک ادعا است

بسته شدن ۱۲ رسانه طی یک سال از سوی طالبان

امیدوارم ترامپ روابط عربستان و اسراییل را عادی کند


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.